Foredrag

Her kan du se de foredrag, jeg tilbyder i øjeblikket:

Den skræmmende, men vidunderlige historie om Jung, Klods-Hans og Jesus

I denne muntre beretning om menneskesindets dunkle, men kreative afkroge fortæller Morten Hinz, hvordan han fandt forklaringen på ondskaben i en sang fra ”De små synger”. Det er umådelig morsomt, men samtidig dybt seriøst. Med harmonikaen på maven og med et væld af billeder på lærredet redegør han for et stykke af den schweiziske psykiater C.G. Jungs psykologi.


Budskabet i ”Den skræmmende historie…” er ikke til at tage fejl af: vi har ingen ret til at dømme hinanden, og Morten Hinz begrunder det både psykologisk og teologisk.

Der bliver lejlighed til at stifte bekendtskab med eventyrenes symbolsprog, og til sidst tager Morten Hinz os med på besøg hos Fangekoret i Vridsløselille, hvor vi hører deres sange og om deres liv. Er der et håb, og kan det onde vendes til noget positivt?

Morten Hinz leverer beretningen som humoristisk skolelærer og som musikalsk harmonikaspiller og visesanger. Varighed ca. 1 time + spørgsmål og debat. 

Når uenigheden gør ondt

Når beslutninger skal tages, kender vi alle til situationer, hvor der opstår uenighed om dette eller hint. Småkonflikter er en del af hverdagen, de sætter krydderi på tilværelsen og er med til at udvikle os som mennesker.

Men når konflikterne begynder at gøre ondt, kommer de til at påvirke vores forhold til andre mennesker. Vi har en tendens til at låse os fast, blive stive og rigoristiske, og vi kommer let til at se på vores modpart som om han var et monster.

Morten Hinz er uddannet konfliktmægler fra Center for Konfliktløsning. Ved dette foredrag tager han os med på et besøg i moderne konfliktforståelse og konflikthåndtering, og han giver nogle enkle redskaber, som kan hjælpe os, når vi er ved at køre af sporet i forhold til et andet menneske.   

 

Hvad ved vi om bøn

Der forskes i bøn og mirakler. Men folkekirken har ind til nu valgt at blande sig uden om, og der gives næsten ingen undervisning i bøn og meditation. Hvad ved vi egentlig om bøn og dens virkninger?


Den ligegyldige folkekirke

Foredraget er en provokerende, men kærlig hudfletning af folkekirken. Trods en stor åndelig søgen i tiden flygter mange mennesker til andre trosretninger. Folkekirken er blevet en kulturinstitution på linje med biblioteket eller svømmehallen, men har glemt den åndelige dimension og bønnens store betydning. Og den domineres i dag mere af personalet end af den levende menighed.Pater Pio – Den stigmatiserede munk


Den syditalienske kaputinermunk, Pater Pio, blev helgenkåret i 2002. Igennem det meste af sit liv var han genstand for en umådelig interesse. Ikke blot var han fra 1918 og 50 år frem stigmatiseret (dvs. havde Kristi sårmærker på hænder, fødder og i siden). Men der knyttede sig også en lang række af mirakler og mystiske begivenheder til ham – til romerkirkens store fortrydelse.

Foredraget beskriver hans liv i ord og billeder, og så er det op til hver enkelt at afgøre, om historierne taler sandt eller ej. 

 

Find livsglæden

På vej....

Sådan taler vi sammen…

På vej....

Det engelske katedralkor


Kommer man ind i en engelsk katedral, kan man være heldig at opleve et af de imponerende drenge– og mandskor, der synger aftensang (Evensong). Hvordan fungerer disse kor? Hvordan er deres tradition for aftensang? Kan vi i folkekirken lære noget af dem? Foredrag med musikeksempler.Meditation i en kristen kirke - hvad er det?


Meditation er blevet in. Det anbefales i erhvervslivet, på selvudviklingskurser, ved stressbehandling og andre steder. Mange meditationsteknikker har deres oprindelse i østens traditioner. Men måske er det at gå over åen efter vand. Den kristne kirke har haft en meditationspraksis i århundreder, og den er tilsyneladende lige så effektiv som den østligt inspirerede. Samtidig lægger den sig tæt op ad vestens kristne kultur, og det er i hvert tilfælde den meditationsform, som kirken kan tilbyde. Kristen meditation betegnes også Centrerende bøn eller Stillebøn.

Jeg fortæller en aften om kristen meditation, og sammen prøver vi det af. Er der behov for opfølgning f.eks. ved oprettelse af en meditationsgruppe, kommer jeg gerne igen.